Széchenyi Terv Széchenyi Terv

+36 46 796 020

OM azonosító

203060

Felnőttképzési engedélyszám:

E/2020/000109

Nyilvántartási szám:

B/2020/000467

Akadálymentes nézet

Megújította stratégiai együttműködését az MVM és a Miskolci Szakképzési Centrum

Miskolc, 2024. június 17. – Az MVM Csoport és a Miskolci Szakképzési Centrum ünnepélyes keretek között megújította stratégiai együttműködési megállapodását, amely célja a régió szakemberképzésének támogatása és fejlesztése. Az eredeti megállapodás először 2019-ben került aláírásra, azóta számos sikeres projekt valósult meg, köztük egy új tanműhely átadása is.

A megállapodást az MVM Csoport részéről Mátrai Károly vezérigazgató és Tamáska József általános vezérigazgató-helyettes, a Miskolci Szakképzési Centrum részéről pedig Molnár Péter főigazgató és Kiss Gábor kancellár írták alá.

Az együttműködés megújítását a cégcsoport átalakulása indokolja és célja, hogy az elektronika és elektrotechnika ágazatban képzett szakemberek számát és minőségét növelje, valamint támogassa a Miskolci Szakképzési Centrum középfokú oktatási, felnőttoktatási és felnőttképzési tevékenységét. Az együttműködés többek között vonatkozik a szakmaszerkezet és létszám egyeztetésére, a pályaorientációs tevékenységekben való közös részvételre, tananyagfejlesztésre, duális képzések szervezésére, valamint az oktatók szakmai továbbképzésére is.

2019-ben, a Miskolci Szakképzési Centrum és az ÉMÁSZ közös projektje keretében, csaknem 100 millió forintból új tanműhely került kialakításra, amely jelentős előrelépést jelentett a villanyszerelő szakma utánpótlásának biztosításában. Az új, jól felszerelt képzési helyszín hozzájárult a diákok magas szintű szakmai felkészítéséhez, és azóta is szolgálja a szakképzés folyamatos megújítását és fejlesztését.

A Miskolci Szakképzési Centrum vezetősége mindig örömmel fogadja a vállalatokkal történő együttműködés minőségi fejlesztését, a duális képzés erősítésének szándékát.

Az MVM részéről Mátrai Károly vezérigazgató hangsúlyozta Miskolc város régióban betöltött kiemelt szerepét és a cégcsoport fejlődését. A cégnek is alkalmazkodnia kell a munkaerőpiac folyamatosan változó körülményeihez. Fontos számukra a helyi munkaerő megtartása, és ennek érdekében továbbra is stabil, biztos munkahelyeket kínálnak. Az együttműködés nemcsak a duális képzés népszerűsítését segíti, hanem lehetővé teszi, hogy közösen találjanak megoldásokat a munkaerőpiac és a technológiai környezet változásaira, mind az oktatásban, mind az üzleti életben.

Molnár Péter főigazgató a Szakképzés 4.0 stratégia céljaival összhangban kiemelte a duális képzésben, gyakorlati oktatásban résztvevők számának minőségi növelését, az eddigi szakmai együttműködés még tartalmasabbá, értékesebbé tételét.

Kiss Gábor kancellár a céges partnerségre, a cégekkel történő egyeztetés fontosságára hívta fel a figyelmet a képzések szervezése során.

Jelen együttműködés céljainak megvalósításában a Miskolci SZC Bláthy Ottó Villamosipari Technikum és a Miskolci SZC Szemere Bertalan Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium kap kiemelt szerepet.

A megállapodás határozatlan időre szól, célja a folyamatos és hosszú távú együttműködés biztosítása a két fél között. Az együttműködés kiterjed a szakképző intézmények és a vállalat közötti tudásátadásra, közös képzési programra, a tehetségek fejlesztésére, valamint a legkorszerűbb technológiák beépítésére az oktatási programokba.

Az MVM és a Miskolci SZC elkötelezettek a régió munkaerőpiaci és képzési rendszerének fejlesztése iránt, amely hozzájárul a gazdaság szereplőinek igényeire szabott, magas színvonalú szakmai képzéshez, amely hosszú távon hozzájárul a régió gazdasági fejlődéséhez és a munkaerőpiac igényeinek kielégítéséhez.

Az eseményről megjelent tudósítás:

A VILLAMOSSÁGI SZAKEMBER UTÁNPÓTLÁS BIZTOSÍTÁSÁRA SZERZŐDTEK

Együttműködésekről szóló további hírek:

Együttműködési megállapodást írtak alá Egerben

Együttműködési megállapodást írtak alá Sárospatakon

Partnerség a jövő tehetségeiért

Együttműködés a tanulók naprakész tudásáért

Erősödő Miskolci SZC - MOL kapcsolat

Együttműködésben a RAIL CARGO HUNGARIAVAL

Példaértékű együttműködés a szakember utánpótlás érdekében

Együttműködés, hogy helyben maradjanak a fiatalok

Tudásmegosztás és pályaorientáció a jövő távközlési szakembereiért

Közös karrierutat kínál a Miskolci Egyetem és a Miskolci Szakképzési Centrum

Együttműködési megállapodást írtak alá és tanműhelyet adtak át

KÉPGALÉRIA 

MVM Csoport Zrt és Miskolci Szakképzési Centrum együttműködés megújítása 2024.06.17.

MVM Csoport Zrt és Miskolci Szakképzési Centrum együttműködés megújítása 2024.06.17.

MVM Csoport Zrt és Miskolci Szakképzési Centrum együttműködés megújítása 2024.06.17.

Megújította az együttműködést az MVM és a Miskolci Szakképzési Centrum