Széchenyi Terv Széchenyi Terv

+36 46 796 020

OM azonosító

203060

Felnőttképzési engedélyszám:

E/2020/000109

Nyilvántartási szám:

B/2020/000467

Akadálymentes nézet

Műhelyiskola

A lemorzsolódással veszélyeztetett diákok egy rugalmas időtartamú, akár fél év alatt is elvégezhető képzés révén maradhatnak a rendszerben. Az erre a célra létrehozott műhelyiskolák a gyakorlati tudnivalókra helyezik a hangsúlyt, a közismereti tantárgyakkal szemben.

Az új képzésforma segítségével, azon diákok, akik a szakiskolát sem tudják eredményesen befejezni a műhelyiskolában piacképes részszakképesítést szerezhetnek, és így nem maradnak bizonyítvány nélkül. A képzés nagy része a műhelyben zajlik, az oktató a „mester”, a pedagógusnak a minimális közismereti tantárgyak miatt csak mentorszerepe van. A képzésforma esetén a kulcskompetenciák megerősítése a legfőbb cél, a tanulók ezért projektfeladatokat végeznek, használati utasítást értelmeznek vagy anyagszükségletet számolnak.

Műhelyiskolában tanulmányokat az folytathat, aki alapfokú végzettséggel nem rendelkezik, de a szakképző iskola Dobbantó programját elvégezte, vagy alapfokú végzettséggel rendelkezik és a tizenhatodik életévét betöltötte. A műhelyiskolában kizárólag részszakma megszerzésére irányuló felkészítés folyik, amelyet tanműhelyben vagy munkahelyi körülmények között, nappali rendszerben, egy-öt fős csoportokban lehet elvégezni. A műhelyiskolában részszakma megszerzésére – a tanév rendjére tekintet nélkül – legalább hat, legfeljebb huszonnégy hónap áll a tanulók rendelkezésre.

Akár 6 hónap alatt reészszakmát szerezhetsz! A megoldás: műhelyiskola.

(Forrás: www.ikk.hu; fotó: www.freepik.com)