Széchenyi Terv Széchenyi Terv

+36 46 796 020

OM azonosító

203060

Felnőttképzési engedélyszám:

E/2020/000109

Nyilvántartási szám:

B/2020/000467

Akadálymentes nézet

Dobbantó program

Dobbantó program biztosít szakmatanulási lehetőséget az alacsony képzettségűeknek

A végzettség nélküli iskolaelhagyás új lehetőségeként a Szakképzési Híd programot a jövőben felváltja a Dobbantó program, amely az alacsony képzettségű lakosság munkaerőpiaci integrációját segíti.
A Dobbantó program az általános iskolát el nem végzőknek biztosítja az alapkompetencia fejlesztést, ahonnan a műhelyiskolába lehet továbblépni és alapfokú végzettséget szerezni. A Dobbantó programban az vehet részt, aki tizenhatodik életévét betöltötte és alapfokú végzettséggel nem rendelkezik. 

A Dobbantó program célja:

• alapkompetenciahiányok csökkentése

• foglalkoztatók által elvárt kompetenciák fejlesztése

• a szakképzésbe való belépés megalapozása

A Dobbantó program tartalma, módszerei: A Dobbantó program keretében a szakképző iskola előkészítő évfolyamán alapkompetencia-fejlesztés történik, ahol mentor tanár közreműködésével minden tanuló egyéni, a saját képességeinek és terveinek megfelelő fejlesztést kap. Ezt követően a tanuló tovább léphet a műhelyiskolai képzésbe, ahol részszakmát tanulhat. A részszakma – 6-24 hónap alatt történő – megszerzéséről kiállított szakmai bizonyítvány államilag elismert alapfokú végzettséget
és szakképesítést tanúsít, és legalább egy munkakör betöltésére képesít.

A Dobbantó programban az vehet részt, aki tizenhatodik életévét betöltötte és alapfokú végzettséggel nem rendelkezik. A programban résztvevő tanulók havonta a mindenkori minimálbér öt százalékának megfelelő összegű ösztöndíjra jogosultak.

(Forrás: www.ikk.hu ; fotó:www.freepik.com)