Széchenyi Terv Széchenyi Terv

+36 46 796 020

OM azonosító

203060

Felnőttképzési engedélyszám:

E/2020/000109

Nyilvántartási szám:

B/2020/000467

Akadálymentes nézet

Miskolci Szakképzési Centrum- A jövőt tanítjuk, tervezz velünk!

1 CENTRUM, 10 ISKOLA, TÖBB MINT 100 OKTATOTT SZAKMA

A Miskolci Szakképzési Centrum 10 tagintézményével biztosítja a helyi gazdasági igényeken alapuló magas színvonalú szakmaoktatást Miskolc városában. A Centrum képzési kínálata nagyon sokszínű; a műszaki képzéseken túl, az üzleti és gazdálkodási valamint szépészeti és szociális ágazat szakmai képzésein túl, egészen a turizmusig nyújt képzéseket gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

KÖZÉPFOKÚ BEISKOLÁZÁS

A Centrum elsődleges profilja a középfokú beiskolázás. Az általános iskolai tanulmányaik végén járó diákok számos lehetőség közül választhatnak, ha Centrumunkat és iskoláink valamelyikét választják. Ezekről a lehetőségekről a minden év szeptemberében induló pályaorientációs kampány keretében kaphatnak bővebb információt a pályaválasztás előtt álló diákok és szüleik. Kifejezetten erre a célra létrejött a Centrum gondozásában egy oldal, a www.tervezdakarriered.hu, ahol az egyéni érdeklődésnek megfelelő karriertervezés került a fókuszba.

SZAKMAI KÉPZÉSEK

A szakmai képzéseink keretében közismereti képzés nem folyik. A szakmát tanulni vágyó nappali munkarendben – alapesetben – 25 éves korig tanulhat. Iskoláinkban elsősorban érettségi végzettségre épülő szakképzéseket - első vagy második szakképzés megszerzésére irányuló, minden év szeptemberében induló 2 éves képzéseket kínálunk.

ISKOLARENDSZERŰ KÉPZÉSEK FELNŐTTEKNEK

Az iskolarendszerű felnőttek számára meghirdetett képzések a részt vevő tanuló sajátos elfoglaltságához, egyedi életkörülményeihez igazodó, általában esti munkarendű képzési forma. Az első és a második, állam által elismert szakképesítés megszerzése az iskolai rendszerű szakképzés keretein belül ingyenes, a képzésekre jelentkezőt kedvezmények illetik meg.

FELNŐTTKÉPZÉS, TANFOLYAMOK

A Centrum vállalati és piaci igények felmérésén alapulva különböző szakmai képzéseket és tanfolyamokat szervez költségtérítéses formában. A kínálati paletta a szükséglethez igazodik mind a képzési területek, mind pedig azok időbeli lefolyása tekintetében.

21. SZÁZADI SZAKKÉPZŐ ISKOLÁK PROGRAM

A SZAKKÉPZÉS 4.0 stratégia egyik kiemelt célja a vonzó, minőségi szakképző iskolák létrehozása. Ennek érdekében városunkban indul el az első szakképző iskolákat fejlesztő pilot program 6,5 Milliárd Ft kormányzati támogatással.

NÉGY ISKOLA KIEMELT FEJLESZTÉS ALATT

A Miskolci SZC Kandó Kálmán Informatikai Technikum a 21. századi színvonalú iskolaépületben a régió vezető informatikai iskolájává válhat.

A Miskolci SZC Andrássy Gyula Gépipari Technikum új épületrésszel bővül, amelyben speciális informatikai és gépészeti oktató termek jönnek létre. Az iskolában minőségi sportpályák és közösségi terek is épülnek.

A Miskolci SZC Szemere Bertalan Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium az ország egyik legnagyobb létszámú iskolája. A panelépület hőszigetelésével és nyílászáróinak cseréjével megújul az iskola külső megjelenése. A fejlesztés során korszerű eszközök kerülnek az autóipari tanműhelybe.

A Miskolci SZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskola az energetikai korszerűsítés mellett új tornateremmel és tanbolttal is gazdagodik.

DIGITÁLIS KÖZÖSSÉGI ALKOTÓMŰHELY
www.ajovodittkezdodik.hu

A Latabár u. 1. szám alatt található Digitális Közösségi Alkotóműhely célja, hogy az általános iskolás, elsősorban felső tagozatos diákok számára lehetőséget nyújtson megismerni a legújabb technológiákat és elsajátítani az általuk megszerezhető tudást. Mindezekre szervezett csoportos délelőtti foglalkozások és egyéni délutáni szakkörök alkalmával tehet szert az érdeklődő diák, vagy a nyári egyhetes, ingyenes napközis táborokban kóstolhat bele a digitalizáció rejtelmeibe.