Széchenyi Terv Széchenyi Terv

+36 46 796 020

OM azonosító

203060

Felnőttképzési engedélyszám:

E/2020/000109

Nyilvántartási szám:

B/2020/000467

Akadálymentes nézet

Hamarosan borkadétokat avatunk

A fiatalok számára új lehetőségek nyílnak meg a vendéglátás és turizmus területén az István Nádor Borlovagrendben létrehozott „kadét” tagozattal, mely az értékes hagyományok és a modern szakmai kihívások ötvözése.

A Borlovagrend, a Borsod-Abaúj Zemplén Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Miskolci Szakképzési Centrum és a Miskolci SzC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskola megállapodást írt alá a borlovagrend kadét tagozatának létrehozására. A rövid és középtávú célok között szerepel többek között a turizmus és vendéglátás ágazat szakmai képzésében tanuló, leginkább 18 év feletti fiatalok aktív bevonása a borászati ismeretek, a borkultúra, a borfogyasztási etikett, valamint a sommelier tevékenység elsajátításába. Mindezek mellett feladatuknak tekintik a felek a pályázatokon való közös részvételt az oktatási és szakmai gyakorlatok finanszírozása érdekében.

A borlovagok nem csupán borkedvelők, hanem a borkultúrát népszerűsítő, elkötelezett szakemberek, akik tudásukat továbbadják az ifjú borkadétoknak is.

A kadét tagozatban résztvevő, turizmus-vendéglátás ágazatban tanulók kiemelkedő előnyökhöz jutnak a tanulmányaik során. A diákok nemcsak elméleti tudást, hanem gyakorlati tapasztalatokat is szereznek a protokoll képzéseken, valamint részt vesznek különböző rendezvényeken és fesztiválokon.

Az együttműködési megállapodás lehetővé teszi többek között, hogy a diákok megismerjék az italok és ételek párosításának fontosságát a helyi borok és ételspecialitások figyelembe vételével. Ezáltal kreatív és ízletes kombinációkat tanulhatnak meg. A képzést és a feladatokat teljesítőket – jelölés alapján – végül borlovag kadéttá avatják, akik büszkén viselhetik az István Nádor Borlovagrend kadétjait jelképező hímzett francia vállpántot.

A borkadét tagozat kiváló lehetőséget nyújt a fiataloknak a szakmai fejlődésre és a hagyományok megismerésére. Az első kadétok ünnepélyes avatása már ez év végén várható.

Fotó: BOKIK

Együttműködésekről szóló további hírek:

Együttműködés a  tanulók naprakész szakmai tudásáért

Erősödő Miskolci SZC - MOL kapcsolat

Együttműködésben a RAIL CARGO HUNGARIAVAL

Példaértékű együttműködés a szakember utánpótlás érdekében