Széchenyi Terv Széchenyi Terv

+36 46 796 020

OM azonosító

203060

Felnőttképzési engedélyszám:

E/2020/000109

Nyilvántartási szám:

B/2020/000467

Gasztro Centrum Miskolcon

Miskolcon az egykori Otthon Étterem helyén, a Kilián városrészen  létrejött a Gasztro Centrum képzőközpont, melynek ünnepélyes átadására november 8-án került sor. A megnyitón köszöntőt mondott Pölöskei Gáborné szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár, Kiss János országgyűlési képviselő, Bihall Tamás a BOKIK elnöke, valamint a Miskolci Szakképzési Centrum részéről Kiss Gábor kancellár és Molnár Péter főigazgató.

A beruházással nemcsak újranyit a legendás vendéglátóhely, mely jóideje üresen állt, hanem újra oktatóhellyé alakul. Első Ágazati Képzőközpontját ugyanis a turizmus – vendéglátás területén hozza létre a Miskolci Szakképzési Centrum „Miskolci Gasztro Centrum” néven. A gyakorlati oktatást igénylő feladatvállalás a Miskolci SZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskola gyakorlati központjában valósul meg. A beruházás pályázati támogatással, mintegy 310 millió forint ráfordítással jön létre.

Designbútorokkal, egyedi berendezéssel és trendi dekorációval készült el és nyílik meg a napokban az egykori Otthon Étterem, amit Miskolci Gasztro Centrum néven ismerünk majd ezentúl.
A komplexumban a finom türkiz, a púder, a szürke, a bézs és a meghatározó wenge színei dominálnak és csalogatják a közönséget. A tervek szerint november végétől a cukrászda, majd naponta megújuló menüsorral az étterem is megnyit, miközben a minőségi felszereléssel teli konyhában folyik majd az oktatás. A Miskolci Szakképzési Centrum vezetői azt tervezik, hogy számos olyan minőségi szolgáltatást beindítanak, melyek versenyképessé teszik a vendéglátóhelyet a városban. A Gasztro Centrum újra a városrész életének kiemelt helyszíne kíván lenni. A szakmai oktatás mellett rendezvények helyszíne is lesz. Élményfőzéseket, csapatépítő tréningeket is tartanak majd itt.

A képzőhely célja ugyanis eredendően többes:

  • fejleszteni a gyakorlati képzés infrastrukturális feltételeit;
  • több vállalkozás számára lehetőséget teremteni a részvételre a duális képzésekben és támogatni a szakmai vagy adminisztratív követelmények teljesítését;
  • erősíteni a résztvevők motiváltságát, az önálló munkavégzés képességét, valamint a személyes és társas kompetenciákat;
  • építeni az iskola és a vállalkozások szakmai kapcsolatát, megteremteni az intézményes feltételeit annak, hogy az oktatók szakmai tudásukat aktuális szinten tudják tartani.

Ezeket az elvárásokat szolgálja a projekt, amely segítségével a képzőközpontban közel ezren tanulhatják meg a gasztronómiai szakmák gyakorlati ismereteit. Ezek között vannak iskolai rendszerben tanuló diákok, de sokan felnőttként döntenek a szakmatanulás mellett. Egy olyan képzőhely jön létre, ahol a szakképzési centrum mellett az AVALON PARK Kft, a ZIP BREWHOUSE Kft, a Calimbra Hotel tulajdonosai és a Végállomás Éttermet működtető vállalkozás is alapító.

Az Ágazati Képzőközpont feladata tehát a szakirányú oktatás szervezése és megvalósítása, a duális képzéssel kapcsolatos adminisztrációs feladatok ellátása. A fejlesztés a Miskolci Szakképzési Centrum Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskola tankonyháját is érinti Miskolcon a Könyves Kálmán utca 4. sz. alatt, mintegy 870 négyzetméteren. A meglévő oktatóhely külső- belső átalakítása valósul meg a konyhatechnológia cseréjével is.

Az ágazati képzőközpont az Európai Szociális Alap támogatásával jött létre a GINOP-6.2.7-20-2021-00014 számú, a Miskolci Gasztro Centrum létrehozása elnevezésű projektben.

A Gasztro Centrum november végén nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.

Turizmus-vendéglátás ágazati képzés fejlesztéséről szóló további hírek:

A szakmai képzés új dimenziója - Ünnepélyes átadó a Szentpáliban

Hamarosan borkadétokat avatunk

A megnyitó fotói

  

Az eseményről megjelent tudósítások:

Ágazati képzőközpontot adtak át Miskolcon

A miskolci ágazati képzőközpontban a diákok tapasztalatot gyűjthetnek

Az egykori Otthon Étterem, mint a minőségi szakmai oktatás helyszíne

Újra megnyitották Miskolc korábbi kultikus vendéglátóhelyét a Kiliánban

Újra éled a legendás Otthon Étterem

Személyre szabott pályatancsadást adunk a szakképzés iránt érdeklődőknek:

ℹ️ Képzési Információs és Élményközpont - a hely, ahol segítünk a karriertervezésben.

3525 Miskolc, Széchenyi István utca 103. (belváros)

Telefon: +36 46 796 028

E-mail: ugyfelszolgalat (at) miskolci-szc.hu