Széchenyi Terv Széchenyi Terv

+36 46 796 020

OM azonosító

203060

Felnőttképzési engedélyszám:

E/2020/000109

Nyilvántartási szám:

B/2020/000467

Akadálymentes nézet

A szakmai képzés új dimenziója - Ünnepélyes átadó a Szentpáliban

A 21. századi szakképző iskola fejlesztési program eredményeként teljesen megújult a Miskolci SZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskola.

2023. július 4-én, kedden délután került sor a megújult Miskolci SZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskola ünnepélyes átadására.

Az átadáson a Kulturális és Innovációs Minisztérium részéről részt vett dr. Hankó Balázs innovációért, felsőoktatásért és szakképzésért felelős államtitkár.

A SZAKKÉPZÉS 4.0 stratégia egyik kiemelt célja a vonzó, minőségi szakképző iskolák létrehozása. Ennek érdekében Miskolcon indult el az első szakképző iskolákat fejlesztő pilot program 6,5 Milliárd Ft kormányzati támogatással.

A projekt keretében került sor – többek között – a Miskolci SZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskola megújítására is. A beruházás megvalósítására Magyarország kormánya többletforrást is biztosított. (több mint 3,5 Milliárd Ft összegben)

A beruházás során megújult az iskola épülete és a tornaterem is.

Az iskola épületének felújítása során megtörtént a homlokzatok hőszigetelése, a nyílászárók cseréje, a tető hőszigetelése, radiátorok cseréje, erősáramú hálózat felújítása, beléptető rendszer, kamera rendszer, új tűzjelző rendszer kiépítése, bejárati portál kialakítása, földszinti folyosói padlók felújítása és az aula kibővítése.

Új tornacsarnok építésére is sor került 18 x 30 méteres játéktérrel, 24 x 37 méteres befoglaló mérettel, melyhez öltöző blokkok, orvosi szoba, vizes blokk helyiségek és sportszertár is tartozik.

A szakképző iskola a vendéglátóipar- és a kereskedelem ágazati szakmai képzés legnagyobb intézménye Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében. A szakma és a SZAKKÉPZÉS 4.0 stratégia magas színvonalú elvárásainak megfelelve az iskolai oktatás célja, hogy minél jobban képzett szakembereket bocsásson a munkaerőpiacra, valamint a felsőoktatásba.

Ehhez a színvonalas képzéshez szükséges volt a mai kor és a jövő elvárásainak megfelelő infrastruktúra kialakítására, a külső és belső felújításra.

Nyitó kép: Bujdos Tibor / boon.hu

Az eseményről megjelent tudósítások:

A jövő kereskedelmi és vendéglátóipari szakembereihez illő környezetben tanulhatnak majd

Fejlesztés Borsodban - Felújított szakképző iskolát adtak át Miskolcon

TELJESEN MEGÚJULT A SZENTPÁLI ISKOLA

Átadták a felújítótt Szentpálit

4,75 milliárdból újították fel a Szentpálit Miskolcon

Szupermodern szakképző iskolát adtak át Miskolcon

A szakmai képzés új dimenziója

Miskolci Szakképzési Centrum Facebook oldalára vezető link      Miskolci Szakképzési Centrum YouTube csatornájára vezető link       Miskolci Szakképzési Centrum Instagram oldalára vezető link