ÉLELMEZÉSVEZETŐ
JELENTKEZÉS
Szakmai képzést biztosító intézmény: Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikum
Szakmai képzés ágazata/területe: Turizmus-vendéglátás ágazat
A szakmai képzés óraszáma: 100 óra
A szakmai képzés indításának tervezett dátuma: Megfelelő létszám esetén, várhatóan: 2025. november 3.
A szakmai képzés befejezésének tervezett dátuma: 2026. február 2.
A szakmai képzés tervezett ütemezése: heti 2 nap délután
A szakmai képzés jelentkezési feltétele:
- Iskolai előképzettség: Érettségi végzettség
- Szakmai előképzettség:
- 510132306 Szakács szaktechnikus
- 510132302 Cukrász szaktechnikus
- 510132308 Vendégtéri szaktechnikus
- 42 5 5129 169 0 28 Vendéglátó technikus
- 52 7822 02 Vendéglátó technikus
- 54 811 01 Vendéglátás-szervező
- 52 811 01 Vendéglős
- 54 811 01 Vendéglátásszervező-vendéglős
- 54 811 01 Vendéglátásszervező
- 34 811 03 Pincér
- 34 811 04 Szakács
- 34 811 01 Cukrász
- Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges
Szakmai képzés díja: ingyenes
Az első két szakma és az első, szakképző intézményben szervezett szakmai képzés keretében szerzett szakképesítés megszerzése ingyenes. (Részletek a 2019. évi LXXX. számú Szakképzési törvény 3§-ban.)
Szakmai képzés leírása
Megszervezi és ellenőrzi az élelmezési üzem munkáját, törekedve a költséghatékony működésre. Elkészíti az általános és a speciális táplálkozáshoz szükséges ételek kalkulációit, nyersanyag-kiszabati ívet vezet, és veszteségszámításokat végez. Dietetikus munkatársak bevonásával komplett napi, heti, havi étlapot és/vagy étrendet tervez, állít össze, szükség szerint személyre szabottan. Tápanyagszükséglet kalkulációt készít a különböző korcsoportokba tartozók, táplálkozásra érzékeny betegségben vagy allergiában szenvedők részére az ételallergia és táplálékintolerancia szigorú szabályainak betartása mellett. A táplálkozásnak, mint kiegészítő gyógymódnak ismerése és alkalmazása mellett gazdaságosan vezeti, irányítja a közétkeztetést ellátó üzemet. Adminisztrációs feladatokat lát el, és információs rendszert működtet. Munkatervet, takarítási rendet készít. HACCP rendszert üzemeltet és ellenőriz. Beszerzést irányít és ellenőriz. Készletgazdálkodást végez, együttműködik a szakhatóságokkal és segíti azok ellenőrző munkáját. Ellenőrzési tervet készít az érvényben lévő jogszabályok, előírások betartatásához. Megtervezi a napi étkeztetést a rendelkezésre álló tárgyi-, személyi- és anyagi feltételek szerint. Tisztában van a különböző diéták ételkészítési technikáival és alkalmazza azokat. Gondoskodik a dolgozók szakmai továbbképzéséről. Ösztönzi a dolgozókat a szakmai fejlődésre. Népszerűsíti az egészséges táplálkozást.
Részletes programkövetelmény a linkre kattintva elérhető.
Jelentkezési határidő: 2025. onovember 3.
ℹ️ Képzési Információs és Élményközpont - a hely, ahol segítünk a karriertervezésben. (3525 Miskolc, Széchenyi István utca 103. Telefon: +36 46 796 028 E-mail: ugyfelszolgalat@miskolci-szc.hu) Személyre szabott szakképzési információ iskolásoknak és felnőtteknek ingyenesen.
Panaszkezeléssel kapcsolatos információ a linkre kattintva elérhető.