Széchenyi Terv Széchenyi Terv

+36 46 796 020

OM azonosító

203060

Felnőttképzési engedélyszám:

E/2020/000109

Nyilvántartási szám:

B/2020/000467

Akadálymentes nézet

Miskolci SZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és SzakképzőIskola

A Miskolci SZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyik legnagyobb szakképző intézménye, működését 1954-ben kezdte meg.

A duális képzés alapelvei és a munkaerőpiac elvárás szerinti szakmai képzést folytatunk vendéglátóipar- és kereskedelem ágazatokban. A képzésben részt vevők igényeinek megfelelően nappali, valamint esti munkarend szerint szervezünk alap és ráépüléses  szakmai képzéseket.

Szorosan együttműködünk a gazdálkodó szervezetekkel a munkavállalói – valamint a szakmai kompetenciák elérése érdekében. A kor elvárásainak megfelelő és a legmodernebb technológiai eljárások alkalmazására lehetőséget biztosító Oktató Éttermünkben történik a vendéglátós (vendéglátásszervező, cukrász, pincér, szakács, diétás szakács, vendéglátó-üzletvezető) szakemberek képzése. Kiválóan felszerelt kereskedelmi kabinetünkben az eladó szakmai képzésben részt vevő tanulók szakmai gyakorlati oktatását valósítjuk meg. Szakközépiskolát végzett tanulóink számára lehőséget biztosítunk  nappali rendszerű képzés keretében a 2 éves érettségire való felkészülésre.

Az intézményünk által folytatott duális képzés sikerét mutatja, hogy tanulóink kiemelkedő eredményt érnek el a regionális és az országos szakmai versenyeken egyaránt. Az ország legjobb szakács tanulója 2019-ben intézményünk diákja volt, továbbá iskolánkban végzett az a fiatal, pályakezdő aki többször is sikert ért el világbajnokságokon ennek eredményeképpen lehetősége lesz 2020-ban cukrász-szakács olimpián való megmérettetésre. Ez is bizonyítja, hogy évek során az oktatott szakmák vezető szakembereit nevelte ki intézményünk.

Iskolánk pedagógusai tudásukat, ismereteiket a kor követelményeinek megfelelően folyamatosan frissítik, ennek érdekében továbbképzéseken vesznek részt mind Magyarországon, mind külföldön.

A szakoktatóink a szakma szigorú elvárásainak megfelelő szaktudással rendelkeznek, melyet folyamatos szakmai képzéssel és versenyeken való megmérettetéssel érnek el. A szakács szakmai gyakorlati képzést bronz érmes  világbajnok szakács szakoktató végzi.

Nagy hangsúlyt fektetünk az idegen nyelv oktatására, ezért nemzetközi projektekben veszünk részt, és aktív testvériskolai kapcsolatot ápolunk német partneriskoláinkkal, az aschaffenburgi kereskedelmi illetve vendéglátó szakiskolákkal, továbbá az ír Technológiai Intézet hotel-vendéglátás tanszékével Tralee-ben. Így biztosítunk lehetőséget tanulóinknak arra, hogy több héten keresztül élő nyelvi környezetben interkulturális tapasztalatokat szerezhessenek, melyek igazolására Europass bizonyítványt állítunk ki. A szerzett tapasztalatok birtokában könnyebbé válik számukra a munkavállalás lehetősége mind hazai, mind nemzetközi színtéren egyaránt, mivel a szakképzésünket a munkaerő piac elvárásai és igénye határozza meg.

Az intézményünkben oktatott szakmai képzések lehetőséget teremtenek egy egyéni életpálya megvalósítására, egy sikeres karrier építésére.

AZ ISKOLA VEZETÉSE

Igazgató:
Szabóné Trum Tünde


Igazgatóhelyettes:
Nagy Tamás Tiborné
Monokiné Varga Janka

Lengyel Zsuzsa

ÜGYFÉLFOGADÁS:

Munkanapokon 8.00 órától – 16.00 óráig

ELÉRHETŐSÉG

3532 Miskolc, Herman Ottó utca 2.
Telefonszám: +36 46 508 252
E-mail: szentpali.iskola@gmail.com
titkarsag_szentpali@miskolci-szc.hu
Honlap:
www.mszc-szentpali.hu