Széchenyi Terv Széchenyi Terv

+36 46 796 020

OM azonosító

203060

Felnőttképzési engedélyszám:

E/2020/000109

Nyilvántartási szám:

B/2020/000467

Akadálymentes nézet

Miskolci SZC Kós Károly Építőipari, Kreatív Technikum és Szakképző Iskola

Az iskola három nagy múltú középiskola, a Miskolci SZC Kós Károly Építőipari Szakgimnáziuma, a Miskolci SZC Fazola Henrik Építőipari, Művészeti Szakgimnázium és Szakképző Iskola (volt Eötvös és Gábor Áron), a Miskolci SZC Diósgyőr-Vasgyári Szakképző Iskola és Kollégium jogutóddal történt megszűnésével alakult 2020-ban.

A tanműhelyek kb. 2000 nm-en helyezkednek el, melyek a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a legmodernebb felszereltséggel rendelkeznek. Tantermek, laborok nagy része interaktív táblával felszerelt, így téve lehetővé a legkorszerűbb oktatástechnológiai módszerek használatát. A gyakorlati foglakozások szervezésekor a kis létszámú csoportoban történő munka kialakítása élvez elsőbbséget, így személyesebb kapcsolat alakulhat ki diák és oktató között.

Előadótermeink, tanműhelyeink alkalmasak nagyobb szakmai bemutatók lebonyolítására is, melyek révén diákjaink életszerű körülmények között ismerkedhetnek meg a legkorszerűbb technológiákkal.

Az iskolába felvételt nyerhetnek az integráltan oktatható SNI-s, valamint beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő gyermekek is, akikkel felkészült fejlesztő- pedagógusok, gyógypedagógus és pszichológus foglalkozik.

Mindhárom elődintézmény hosszú évtizedek óta készíti fel a régió tanulóit az érettségire, és a szakmai vizsgára. Szakképzéseinket támogató cégek hosszútávra biztosítanak elhelyezkedést végzett tanulóink számára.

9-12. technikusi évfolyamon az általános műveltséget megalapozó érettségire készülhetnek fel a tanulók. A tanulók a 10. évfolyam végén ágazati alapvizsgát tesznek. Az érettségi tantárgyakból igény szerint emelt szintű érettségire való felkészítést is biztosított, ezzel segítve tanulók továbbtanulását. A 13. évfolyamon a technikus képzés keretei között készülnek fel a tanulók a szakmai vizsgára és a nyelvi érettségire. Az elmúlt évek eredményei azt bizonyítják, hogy az iskola sok diákja tanul tovább egyetemen, főiskolán.

9-11. szakképző évfolyamokon a képzési idő 3 év. Építőipari, gépészeti, épületgépészeti, faipari szakmák széles kínálatából választhatnak az iskolába jelentkezők. A tanulók a 9. évfolyamon ágazati alapvizsgát tesznek.

13-14. technikusi évfolyamokon két éves, érettségire épülő, a szakmajegyzék szerinti technikusképzést folytatódik a gimnáziumokból vagy más ágazatokból érkező tanulók számára.

Szakmai bizonyítvánnyal rendelkezőknek 2 éves érettségire felkészítő képzéseket a változó munkaerő-piaci igényeknek megfelelően indít az iskol.

Az iskola:

 • Nagy hangsúlyt fektet a hagyományainak ápolására, a névadó, Kós Károly, a híres építész munkásságának, személyének, életútjának megismertetésére
 • Fontos a testvériskolai kapcsolatok ápolása
 • Törekszik arra, hogy tanulóik
  • magas fokú informatikai ismerettel rendelkezzenek,
  • használható idegen nyelvi (angol, német vagy francia) tudást szerezzenek,
  • rendszeresen és eredményesen sportoljanak,
  • szakmai és tanulmányi programokon vehessenek részt bel- és külföldön (Erasmus+ és Határtalanul Program),
  • országos tanulmányi és szakmai versenyeken helyt álljanak,
  • fejlődjön a kreativitásuk.
 • Az intézményben tevékenyen működik a Diák Önkormányzat (DÖK), színes programok szervezésével színesítik a hétköznapokat.
 • Kollégiumi elhelyezést biztosított
 • Az iskolában felszerelt konditerem található

ALKOTÁS – KREATIVITÁS – ÉPÍTÉS
NÁLUNK EZ AZ ALAP!

AZ ISKOLA VEZETÉSE

Igazgató:
 Mokrai Attila


Igazgatóhelyettes: 
Bialkóné Gladics Beáta
Kisiczki István
Petendi György
Tompa Mihály

ÜGYFÉLFOGADÁSI IDŐ

Hétfő-csütörtök:
8.00-15.00


Péntek:
 8.00-13.30

ELÉRHETŐSÉG

3534 Miskolc, Gagarin u. 54.
Telefon: +36 46 530 432
E-mail: titkarsag_kos@miskolci-szc.hu
Honlap: https://kos-miskolc.hu/