Széchenyi Terv Széchenyi Terv

+36 46 796 020

OM azonosító

203060

Felnőttképzési engedélyszám:

E/2020/000109

Nyilvántartási szám:

B/2020/000467

Akadálymentes nézet

ORIENTÁCIÓS ÉVFOLYAM NYOLCADIK ÉVFOLYAMOT VÉGZETT TANULÓKNAK

Bizonytalan vagy, hogy mi is érdekel igazán?

Még nem tudod, merre szeretnél elindulni az életben?

Szükséged lenne még egy évre a pályaválasztás eldöntéséhez?

 

SEGITÜNK!  - Az orientációs évfolyam a Neked való választás!

Az orientációs évfolyam egy éves átmenetet képez az általános - és a középiskola között.

Kiknek jó?

  • Akik nyolcadik osztály végére még nem egészen biztosak abban, hogy mit és milyen formában szeretnének tanulni, tehát bizonytalanok saját pályaválasztásukat illetően

Fontos tudni : hogy a tanév során nem a 8 osztály alatt elsajátított tudást tanuljátok újra, hanem életpálya-tanácsadás, az alapkompetenciák megerősítése,  a XXI. századi munkavállalói kompetenciák (együttműködés, csapatmunka, kritikus gondolkodás, problémamegoldás) fejlesztése történik projektjellegű tanítás keretében. Megismerkedhettek különböző szakmákkal is, hogy egy évvel később már magabiztosan és céltudatosan lépjetek tovább a szakképzésbe. Az életpálya-építés és a munkahelyi megfigyelés mellett heti három napon az alapkompetenciák fejlesztése nagy hangsúlyt kap.

 

Ennek érdekében a Miskolci SZC Fazola Henrik Építőipari és Művészeti Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája a 2020/2021-es tanévben orientációs évfolyamra való jelentkezést hirdet meg.

 

Nálunk új, a tanulnivalóhoz folyamatosan alkalmazkodó tanulási környezetben pályaorientációs foglalkozásokon vehettek részt, és kapcsolódó projektekben dolgozhattok.

 

A sikeres orientációs évfolyam végén tanulmányidat szakképzési centrumunk általad választott szakképző iskolájában folytathatod, a felelősségteljes szakmaválasztás jegyében.

 

Tanulmányi terület kódja: 0059

 

Várunk Titeket sok szeretettel!