Széchenyi Terv Széchenyi Terv

+36 46 796 020

OM azonosító

203060

Felnőttképzési engedélyszám:

E/2020/000109

Nyilvántartási szám:

B/2020/000467

Akadálymentes nézet

Elindult a COVE-WENDT projekt

A MISKOLCI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM partnerként vesz részt a romániai INSTITUTUL NAȚIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE ÎN SUDURĂ ȘI ÎNCERCĂRI DE MATERIALE - ISIM TIMIȘOARA által koordinált Erasmus+ projektben. 
A projekt keretében létrehozandó Hegesztési és Roncsolásmentes Anyagvizsgálati Szakmai Kiválósági Központ (Centre of Vocational Excellence in Welding and Non-Destructive, CoVE) célja, hogy összehozza a meglévő szakképzési központok, kutatóintézetek és egyetemek oktatóit, valamint a hegesztési szektor ipari vállalatainak képviselőit az innovációt segítő nemzetközi szintű CoVE hálózat kialakítására.
 

COVE WENDT projekt célkitűzéseinek összefoglaló ábrája

A pályázat célkitűzései:
O1: Együttműködési partnerség kiterjesztése a fenti ábrán látható innovációs rendszer szereplői között a hegesztési szektorban az innováció, valamint a kapcsolódó technológiák és a regionális fejlődés érdekében. Bevált gyakorlatok és új ismeretek terjesztése a szakképzés kiválóságának előmozdítása érdekében.
O2: Nemzetközi együttműködési hálózatként használt IT-platform fejlesztése a különböző országokból származó CoVE-k számára a jógyakorlatok megosztása és az új ismeretek terjesztése érdekében.
O3: Innovatív oktatási anyagok kidolgozása és megfelelő képzési programok biztosítása a hegesztési ágazat zöld és digitális átmenetéhez.
O4: A szakoktatók kulcskompetenciáinak fejlesztése az innovatív megközelítések a társadalmi kihívások leküzdésére, az innováció előmozdítására az oktatásban a meglévő CoVE-k minőségének és hatékonyságának növelése érdekében.
A 4 éves futamidejű, közvetlen brüsszeli beadású Erasmus pályázat nemzetközi konzorcium keretében az Erasmus program támogatásával valósul meg, amelynek vezetését a Román Hegesztési és Anyagvizsgálati Intézet (ISIM) látja el. A pályázat támogató partnerei Magyarország részéről a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK), a BORA 94 Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft., és a Magyar Hegesztéstechnikai és Anyagvizsgálati Egyesülés (MHTE). 
A pályázat nyitó ülésére 2024. április 3. és 4. között Temesváron a Román Hegesztési és Anyagvizsgálati Intézetben került sor, amelyen a Miskolci Szakképzési Centrumot Hegyi Erzsébet és Prof. Dr. Lukács János képviselték. A rendezvényen a résztvevők áttekintették és ütemezték a projekt feladatait, a Miskolci Szakképzési Centrum részéről pedig előadás hangzott el a projekt keretében kidolgozandó tananyagok témaköreiről és óraszámáról. 

COVE-WENDT projekt megnyitója

COVE-WENDT projekt megnyitója

101143944 — COVE-WENDT   Cove_Wendt projekt logó

Az Európai Unió finanszírozásával. Az itt szereplő vélemények és állítások a szerző(k) álláspontját tükrözik, és nem feltétlenül egyeznek meg az Európai Unió vagy az Európai Oktatási és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA) hivatalos álláspontjával. Sem az Európai Unió, sem az EACEA nem vonható felelősségre miattuk.

Az Európai Unió_társfinanszirozásával megvalósuló projekt (logó)