ITM Széchenyi Terv Széchenyi Terv

+36 46 796 020

OM azonosító

203060

Felnőttképzési engedélyszám:

E-001290/2015

A Miskolci Szakképzési Centrum kancellárja az Szakképzési Innovációs Tanácsban

Hatalmas megtiszteltetés érte a Miskolci Szakképzési Centrumot, kancellárja, Kiss Gábor ugyanis felkérést kapott Prof. Dr. Palkovics László Miniszter úrtól, hogy munkájával és szaktudásával járuljon hozzá az Szakképzési Innovációs Tanács munkájához, amely 2020. június 11-én tartotta alakuló ülését.

A szakképzés országos stratégiai kérdéseinek érdekegyeztetésére létrehozott testület kibővült tagsággal folytatja munkáját. A tagság részben átalakult, újonnan kapott helyet a Tanácsban mások mellett a Felnőttképzők Szövetsége  és a szakképzéssel már szorosan együttműködő egyetemek képviselői is.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére 2018-ban életre hívott testület korábbi formájában kilenc plenáris ülést tartott. A SZIT tizenhárom, meghatározott témára fókuszáló munkacsoportján keresztül, több mint száz szakértő bevonásával fogalmazta meg javaslatait a Szakképzés 4.0 stratégiával és annak végrehajtásával kapcsolatban.

A Szakképzési Innovációs Tanács szakmai döntés-előkészítő, véleményező és javaslattevő országos testületként segíti az innovációs és technológiai miniszter szakképzéssel kapcsolatos feladatainak ellátását.

Az újonnan megalakított SZIT tagjai a kormány által delegált, a minisztériumok érintett szakterületeit képviselők (9 fő), a szakképző intézmények, a felsőoktatási intézmények és ezek fenntartói (8 fő), a Magyar Rektori Konferencia (1 fő),  az országos gazdasági kamarák, szakmai szervezetek (7 fő), a szakképzés területén működő szakszervezetek és érdekképviseleti szervezetek (4 fő), a nagyvállalatok (6 fő), az együttműködési megállapodással rendelkező bevett egyházak (4 fő), a Magyar Tudományos Akadémia (1 fő), a tanulók (1 fő), az oktatók (1 fő) és a nemzetiségek (1 fő) képviselői.

A felkérés nagy megtiszteltetés a centrum számára, hiszen az országban csak két kancellár kapott felkérést a grémiumba.

Kancellár úr munkájához ezúton is sok sikert és kitartást kívánunk!

(Forrás: www.kormany.hu)