ITM Széchenyi Terv Széchenyi Terv

+36 46 796 020

OM azonosító

203060

Felnőttképzési engedélyszám:

E-001290/2015

Munkája elismeréseként vette át a megye kitüntetését Székely András

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésének június 24-ei ülésén átadták az Erdélyi Magyar Örökség, a Szent Erzsébet, a Kossuth Zsuzsanna, a megye Közbiztonságáért és Tűzbiztonságáért díjait, valamint a közgyűlés elnöki elismerését.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Erdélyi Magyar Örökség Díja olyan magyar, illetve külföldi állampolgárságú, kivételes tehetségű művészek, közéleti személyiségek részére adományozható, akiknek a munkásságában hangsúlyozottan jelenik meg a magyar nemzet iránti elkötelezettség, a magyar kultúra hagyományainak megőrzése, ápolása és a jövő nemzedéknek való átadása. Az Erdélyi Magyar Örökség Díj egy elismerő oklevél és a megyét reprezentáló ajándék. E kitüntetésből évenként legfeljebb öt adományozható, melyek átadására a megyei közgyűlés Wass Albert január 8-ai születésnapjához legközelebbi időpontban megtartott rendezvényén, ünnepélyes keretek között kerül sor. Idén a Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Erdélyi Magyar Örökség Díjat a Kiss Kata Zenekar és Székely András kapták.

Székely András az 1977/78-as tanévtől nyugdíjazásáig a Kós Károly Építőipari Szakközépiskola és jogelődeinek foglalkoztatásában állt, ahol kezdetben műszaki igazgatóhelyettesi, majd 15 tanéven keresztül igazgatói megbízást látott el. Székely András iskolavezetői munkássága alatt rengeteget tett az elszakított országrészekben élő – elsősorban erdélyi – nemzettársainkkal való kapcsolatok ápolásáért. 1999-ben megszervezték a „Kós Károly iskolaláncot” a közös névadót viselő intézményeknek. 2000-ben a névadó szellemiségét tükröző Nemzetközi Diák Műemlékvédelmi Konferenciát tartottak. E rendezvényeiken egyre gyarapodó számban vettek részt határon túli iskolák. Székely András nyugdíjba vonulása évében – a város építésztársadalma javaslatára – az iskola megkapta a „Kós Károly Díjat”, amelyet az építésügyért felelős miniszter évente adományoz egy intézménynek és egy személynek: ez alkalommal először kapta meg iskola. Igazgató úr munkásságáért megkapta Miskolc Megyei Jogú Város Pedagógiai Díját. Aktív nyugdíjas, a megyei CÖF egyik megbízható alappillére.

Ezúton is szívből gratulálunk az elismeréshez!

További kitüntetettekről ITT olvashat!