Széchenyi Terv Széchenyi Terv

+36 46 796 020

OM azonosító

203060

Felnőttképzési engedélyszám:

E/2020/000109

Nyilvántartási szám:

B/2020/000467

Akadálymentes nézet

Kandósok kiemelkedő teljesítménye

A Miskolci SZC Kandó Kálmán Informatikai Technikum diákjai először vettek részt a World Robot Olympiad Hungary versenysorozaton. A Versenysorozat 20 éves múltra tekint vissza, mára 85 ország 28000 csapata vesz részt és méretteti meg magát.


A több népszerű kategória mellet, idén Magyarországon is megrendezésre került a Future Engineers kategória, melyben nem rendeztek regionális fordulót, egyből a nemzeti döntőben találkoztak a csapatok. 
A feladatban intelligens autó projekttel kellett érkezni, ahol az autó olyan feladatokat old meg, mint intelligens parkolás, közlekedés irányának meghatározása, akadályok detektálása és kikerülése. A feladat magas szintű megoldásához, kamera szenzor használatára van szükség, de ennek hiányában a Kandó diákjai egy Spike robotkonstrukcióval próbálta kihozni a maximumot.


A felkészülés kielégítően sikerült, és a versenyen a diákok jól szerepeltek. Míg más csapatok elég végletes teljesítményt nyújtottak, addig a Kandó csapata kiegyenlítetten teljesített. A bírók által sok pozitív visszajelzést kapva, jó hangulatban töltötték a két napot.

A Miskolci SZC Kandó Kálmán Informatikai Technikum csapata összesítés után a második helyen végzett. Nyereményük, hogy a Bresciaba (Olaszország) Open Championship-re eljuthatnak, melyet 2024. szeptember 25-28. között rendeznek meg.

Gratulálunk a csapatnak és a felkészítő tanáruknak!

Csapattagok: Kanyog Kristóf (9.c), Szászfai László (9.a) és Hegedűs István András (9.a)
Felkészítő tanár: Deák Csaba 

KÉPGALÉRIA

World Robot Olympiad Hungary - versenyben a diákok

World Robot Olympiad Hungary versenyen második helyezést elért Kandó csapat oklevele