Széchenyi Terv Széchenyi Terv

+36 46 796 020

OM azonosító

203060

Felnőttképzési engedélyszám:

E/2020/000109

Nyilvántartási szám:

B/2020/000467

COMENIUS díjjal ismerték el munkáját

2022. május 26-án adták át a megye legkiválóbbnak ítélt, példamutató munkát végző pedagógusainak a Comenius-díjat.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Comenius Díja azoknak a megyében dolgozó vagy életükkel és munkásságukkal a megyéhez kötődő óvodapedagógusoknak, tanítóknak, tanároknak, főiskolai és egyetemi oktatóknak adományozható,

akik oktató-nevelő munkájuk során jelentős eredményt értek el a jövő generációjának

nevelése, oktatása,    élethivatásukra történő szakmai és emberi felkészítésük terén,

továbbá a pedagógiai gyakorlatot támogató, tudományos tevékenységet végeznek.

 

A díjakat Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke, és Szabó Gergely, a megyei közgyűlés alelnöke adta át.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Comenius Díjat adományozott a Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Technikum igazgatóhelyettesének,

Tállai András Lászlóné részére.

 

Tállai András Lászlóné 1984-ben szerzett közgazdásztanár végzettséget az akkori Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen. Még a diploma megszerzése előtt megkezdte munkáját a mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola jogelődjénél.

1996-tól az intézmény igazgatóhelyettese, szaktanári munkája mellett osztályfőnöki feladatokat is vállalt.

1997-ben közoktatás-vezetői vizsgát tett.

Sikeresen készítette, készíti fel tanítványait a szakmai érettségi vizsgákra. Osztályfőnökként figyelemmel kíséri és támogatja különösen a nehéz helyzetben lévő diákjait.

Intézményvezető-helyettesként a szakmai képzés irányítása tartozik főbb feladatai közé.

Folyamatosan figyelemmel kíséri a szakképzésben bekövetkező változásokat, és a helyi igények, humán és tárgyi erőforrások figyelembevételével kezdeményezi az iskola képzési kínálatának megújítását. A szakmai kínálat bővítéséhez kapcsolódóan részt vesz a helyi tantervek kidolgozásában, képzési programok bevezetésében.

Az iskola közösségi életének szervezésében kezdetben a diákönkormányzatot segítő tanárként, majd különböző pályázatok felelőseként vállalt fontos szerepet.

A Határtalanul pályázatok koordinálójaként a határon túli magyarlakta területek megismerése mellett segítette a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Líceummal, valamint az ottani Református Kollégiummal való együttműködés elmélyítését is. A két iskola diákjai rendszeresen részt vesznek a Hancsók Kálmán megyei matematika versenyen, amelyet immár 50 éve szervez meg a mezőkövesdi iskola.

Tállai András Lászlóné részt vesz az intézmény marketing munkájában is, ennek fontos része a jótékonysági bál szervezése, amely a város társadalmi életének is 20 éve része. Kezdeményezője volt az iskolai alapítvány létrehozásának.

Az iskola és a környező intézmények, cégek, vállalkozások között gyümölcsöző kapcsolatot alakított ki. A BOKIK tevékenységében kamarai küldöttként vesz részt.

Munkáját Mezőkövesd Város Önkormányzata  dr. Papp Zoltán díjjal ismerte el 2012-ben.

2021-ben megkapta az Innovációs és Technológiai Minisztérium által a szakképzésben kiemelkedő munkát végző oktatóknak adományozható, a Miniszter Elismerő Oklevele elismerésben részesült.