Széchenyi Terv Széchenyi Terv

+36 46 796 020

OM azonosító

203060

Felnőttképzési engedélyszám:

E/2020/000109

Nyilvántartási szám:

B/2020/000467

Karácsonyra programozva

A Miskolci Szakképzési Centrum december 7-én megtartotta első, nyilvános, családi foglalkozását a Digitális Közösségi Alkotóműhelyben.

 

A Latabár u. 1. szám alatt található Digitális Közösségi Alkotóműhely november 7-én indította el délelőtti foglalkozásait az elsősorban 6-7 osztályos, általános iskolás diákok számára. Az első foglalkozás után szinte alig maradtak szabad időpontok, így egyre több általános iskolás diák ismerhette meg a LEGO robot építés izgalmát, vagy tehette próbára ügyességét
a 3D nyomtatás, vagy a lézervágás, valamint a Microbit programozás területén. A foglalkozások során a gyerekek kis csapatokban dolgoznak, ennek köszönhetően fejlődik kommunikációs és problémamegoldó készségük, és megtanulnak csapatban együttműködni. A délelőtti foglalkozásokra az iskolák pedagógusai foglalhatnak időpontot a műhely weboldalán vagy közösségi felületén keresztül, maximálisan 30 fős csoportokat, osztályokat tud fogadni a műhely, egy-egy délelőtti foglalkozás 3-5 órát vesz igénybe.

A közösségi alkotóműhely azonban nem csak a diákok terepe; december 7-én a műhelyt működtető Miskolci Szakképzési Centrum megnyitotta az alkotótér ajtaját a családok előtt is, hiszen karácsonyra hangolódva, ünnepi tematikájú, digitális programmal várták a technológia és kézműves foglalkozások iránt érdeklődő gyerekeket és szüleiket. Az ingyenes programra a műhely közösségi oldalán lehetett jelentkezni.  A gyerekek szüleikkel együtt, de szakértői segítség és útmutatás mellett alkothatták meg első közös digitális karácsonyfadíszüket, amelyet a foglalkozás végén haza is vihettek. A program során az elektronika alapjaival ismerkedhettek meg, és a közös alkotás élményével gazdagodva térhettek haza.

A foglalkozást hagyományteremtő céllal szervezte meg a centrum, és a jövőben is tervez ilyen, vagy ehhez hasonló nyílt, családi digitális foglalkozásokat, amelynek célja a digitális technológiák megismertetésén túl a közös, családi élmények átélésének elősegítése.